Πώς θα διατηρήσεις τη λάμψη του καλοκαιριού και τον χειμώνα

Τα tips του dr. Έκτορα Χατζηπαναγή

Ο Δρ. Έκτορας Χατζηπαναγής προτείνει πέντε δραστικά tips, με σκοπό τη διατήρηση της καλοκαιρινής λάμψης του δέρματός μας και μέσα στους χειμερινούς μήνες, δίνοντας λύση σε ένα θέμα που απασχολεί κάθε γυναίκα, αλλά και άντρα, μετά την καλοκαιρινή περίοδο.

Η απολέπιση, η απομάκρυνση δηλαδή των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα, είναι απαραίτητη διαδικασία για να αποκτήσετε ξανά ένα υγιές, λαμπερό, ελαστικό και απαλό δέρμα. Χρησιμοποιήστε δραστικά συστατικά για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, χωρίς να δημιουργηθούν ερεθισμοί ή φλεγμονές.

Το Φυτικό οξύ είναι ένα ήπιο απολεπιστικό και αντιοξειδωτικό δραστικό συστατικό, το οποίο αυτο-εξουδετερώνεται χωρίς να δημιουργεί το αίσθημα καύσου. Η αντιοξειδωτική του δράση βοηθάει στην παρεμπόδιση της εισόδου του σιδήρου και του χαλκού που συμβάλουν στο σχηματισμό της μελανίνης. Θεωρείται επίσης, ασφαλές δραστικό συστατικό για τη θεραπεία του μελάσματος σε σκουρόχρωμο δέρμα.

Ο ήλιος εκτός από την επιτάχυνση της οξειδωτικής βλάβης στο δέρμα, μπορεί επίσης να προκαλέσει το σχηματισμό μερικών ορατών κηλίδων ηλίου. Αντιμετωπίστε τις καφέ κηλίδες του δέρματος με εξειδικευμένα δραστικά συστατικά, ώστε να προλάβετε την ενοχλητική εμφάνισή τους.

Η Αρμπουτίνη είναι ένα πολύ δραστικό συστατικό του φυτού Αρκτοστάφυλου γνωστό για τις αποχρωματιστικές του ιδιότητες και με αποτελεσματικότητα πολύ υψηλότερη από εκείνη του χημικού συστατικού, υδροκινόνη. Συνδυάζεται πάντοτε με την Βιταμίνη B3 για να αποφευχθεί η μεταφλεγμονώδης υπερμελάγχρωση.

Προερχόμενο από την Centella asiatica, το Madecassoside, είναι μια χημική ένωση που χρησιμοποιείται ως αρχαίο φυτικό φάρμακο στην Ινδία και όχι μόνο. Μέρος της οικογένειας μαϊντανού, το Madecassoside έχει επίσης δείξει αντιγηραντικές και θεραπευτικές ικανότητες για το δέρμα. Συγκεκριμένα, σημειώνεται η διέγερση της παραγωγής και της σύνθεσης του κολλαγόνου λόγω της παρουσίας τριτερπενίου. Αυτό γίνεται με την τόνωση των ινοβλαστών που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία κολλαγόνου. Αυτή η δραστηριότητα βοηθά στην ενίσχυση της δομής του δέρματος, καθιστώντας την πιο σφικτή και πιο ανθεκτική στις εξωτερικές βλάβες. Το Madecassoside είναι αντιφλεγμονώδες και βοηθά στην αποκατάσταση της επιδερμικής ισορροπίας καθώς και στη διατήρηση της ακεραιότητας του δέρματος και της μείωσης της διάσπασης του κολλαγόνου και της ελαστίνης.

Η Αλόη Βέρα έχει καταπραϋντική επίδραση στο δέρμα καθώς και ενυδατική και αντιφλεγμονώδη δράση. Βελτιώνει το φραγμό του δέρματος και αποκαθιστά την εξωκυτταρική μεμβράνη.

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.perfect-blue.com

ΚΟΛΩΝΑΚΙ | ΒΟΥΛΑ +302108958612

ΚΥΠΡΟΣ+35796444870

Δρ. ΕΚΤΟΡΑΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ
Δρ. ΕΚΤΟΡΑΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

Ο Δρ. Χατζηπαναγής Έκτορας, MD, PD, PhD είναι πιστοποιημένος Πλαστικός Χειρουργός Γερμανίας και Αναπληρωτής Καθηγητής Πλαστικής Χειρουργικής στο Πολυτεχνείο του Μονάχου

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.