Πώς θα αφαιρέσεις το ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι

Βήμα προς βήμα η διαδικασία για τη σωστή αφαίρεση

#Μένουμεσπίτι και δυστυχώς δεν μπορούμε ακόμα να επισκεφθούμε την αισθητικό μας για την ανάλογη περιποίηση. Τα μαλλιά σου χρειάζονται βάψιμο ή κούρεμα, η αποτρίχωση είναι πλέον αναγκαία και τα νύχια σου φωνάζουν μανικιούρ!

Αν, λοιπόν, ξέμεινες -όπως κι εγώ, με το ημιμόνιμο (shellac) στα χέρια σου don’t worry γιατί σου έχουμε την step by step σωστή αφαίρεση για να το κάνεις μόνη σου στο σπίτι like a pro.

Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και αφαίρεσε το ημιμόνιμο βερνίκι από τα νύχια σου εύκολα και αποτελεσματικά.

Τα εργαλεία που θα χρειαστείς είναι μια λίμα, ένα buffer προαιρετικά, βαμβάκι, αλουμινόχαρτο, ένα εργαλείο για τα επωνύχια ή ένα ξυλάκι μιας χρήσης και ασετόν χωρίς λάδι και μεγάλη περιεκτικότητα σε ακετόνη.

Βήμα 1: Λίμαρε προσεκτικά το πάνω μέρος του νυχιού σου ώστε να αφαιρέσεις την γυαλάδα και το top coat από τα νύχια σου. Απέφυγε τις απότομες και γρήγορες κινήσεις και προτίμησε πάντα να λιμάρεις προς μια κατεύθυνση και όχι δεξιά και αριστερά.

Βήμα 2: Κόψε 10 μικρά τετράγωνα κομμάτια αλουμινόχαρτο και κράτησε τα στην άκρη. Κόψε 10 πολύ μικρά κομμάτια βαμβάκι και ένα ένα τα εμποτίζεις με ασετόν, τα τοποθετείς στο κάθε νύχι σου και τυλίγεις με το αλουμινόχαρτο που έχεις κόψει. Επανάλαβε και στα υπόλοιπα δάχτυλα ενώ αν δυσκολεύεσαι να έχεις όλα σου τα δάχτυλα τυλιγμένα μπορείς να κάνεις πρώτα το ένα χέρι και μετά το άλλο. Άφησε τα τυλιγμένα για περίπου 15 λεπτά.

Βήμα 3: Ξεκίνα να ξετυλίγεις τα αλουμινόχαρτα από το δάχτυλο που τύλιξες πρώτο και με απαλές κινήσεις, σπρώξε τα πλέον λιωμένα υπολείμματα βερνικιού. Μην χρησιμοποιείς βίαιες κινήσεις κι αν δεις πως το βερνίκι δεν έχει λιώσει ακόμα, τότε ξανακλείσε το αλουμινόχαρτο και άφησε για άλλα 5 λεπτά.

Βήμα 4: Αφού έχεις καθαρίσει τα νύχια σου από το βερνίκι, ήρθε η ώρα για το buffer! Με απαλές κινήσεις πάντα προς μια κατεύθυνση λίμαρε και κάνε πιο λεία την επιφάνεια του νυχιού. Με την κανονική λίμα, δώσε σχήμα σε περίπτωση που έχουν μακρύνει ενοχλητικά.

Βήμα 5: Σπρώξε και κόψε αν θέλεις τα περιττά επωνύχια και οπωσδήποτε κλείδωσε με λάδι και ενυδατική κρέμα. Το ημιμόνιμο βερνίκι περιέχει ουσίες όπως του τζελ και έτσι επιβαρύνει τα νύχια μας κάνοντας τα μαλακά και εύθραυστα. Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, μετά την αφαίρεση του να ενυδατώνουμε και να βοηθάμε τα νύχια μας να δυναμώσουν.

Βήμα 6: (Προαιρετικά) Αν δεν θέλεις να βάψεις κάποιο χρώμα τα νύχια σου, πέρασε μια στρώση δυναμωτικής διάφανης βάσης και άφησε την για λίγες ημέρες. Θα δεις μεγάλη διαφορά άμεσα και πιο σκληρά νύχια.

 

 

ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ
ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ

Beauty Editor

Έχει συνεργαστεί με μεγάλα brands ομορφιάς ενώ έχει περάσει και από τον χώρο του PR/Branding & Εvents Management. Λατρεύει τις ωραίες εικόνες, ταξιδεύει πολύ συχνά για να εμπνέεται και είναι απόλυτα beauty junkie.

No Comments Yet

Comments are closed