Το περγαμόντο πρωταγωνιστεί στο νέο άρωμα Acqua Di Parma

Μια συλλεκτική έκδοση που γεννήθηκε χάρη σε ένα μοναδικό αιθέριο έλαιο, το οποίο εκχυλίζεται μέσω μιας παραδοσιακής χειρωνακτικής τεχνικής

Το περγαμόντο, το κατεξοχήν Χρυσό Φρούτο συλλέγεται σε έναν οπωρώνα πλημμυρισμένο από το φως του ήλιου. Τρίβοντας ευγενικά τη λαμπερή φλούδα του, η έντονη και πολύπλευρη ευωδιά του μαγεύει τις αισθήσεις. Το νέο άρωμα Bergamotto di Calabria La Spugnatura της Acqua di Parma περιστρέφεται γύρω από την τέχνη του χειροποίητου, το ανθρώπινο άγγιγμα και την αφθονία της φύσης. Μια συλλεκτική έκδοση που γεννήθηκε χάρη σε ένα μοναδικό αιθέριο έλαιο, το οποίο εκχυλίζεται μέσω μιας παραδοσιακής χειρωνακτικής τεχνικής, που κάνει τον κόσμο των αρωμάτων Blu Mediterraneo ακόμα πιο ξεχωριστό.

Η παραδοσιακή μέθοδος εκχύλισης με Σφουγγάρι: Πρόκειται για ένα project με το οποίο ασχολείται εδώ και καιρό ο Οίκος, ο οποίος ανέκαθεν έδειχνε την αγάπη του στο «χειροποίητο», διαφυλάσσοντας τις πιο παραδοσιακές και πολύτιμες τεχνικές των ιταλικών περιοχών. Η προέλευση αυτού του νέου αρώματος έχει τις ρίζες της βαθιά στους οπωρώνες περγαμόντων της Καλαβρίας, όπου πολύ λίγοι τεχνίτες στον κόσμο εξακολουθούν να ασχολούνται με την παραδοσιακή τεχνική εκχύλισης με σφουγγάρι. Μια συναρπαστική διαδικασία, όπου η εκχύλιση της εσάνς του περγαμόντου γίνεται εξ ’ολοκλήρου με το χέρι.

Μια πραγματική τέχνη που απαιτεί χρόνο και αριστοτεχνικές και λεπτές κινήσεις ακριβείας. Ο τεχνίτης κόβει κάθε φρούτο στη μέση, σε δύο ίσα μέρη, με ένα κοφτερό μαχαίρι. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο σε σχήμα κουταλιού που ονομάζεται «cavatore», διαχωρίζει τη φλούδα από τη σάρκα. Αμέσως μετά, οι φλούδες του περγαμόντου τρίβονται με το χέρι πάνω σε θαλασσινά σφουγγάρια, τα οποία απορροφούν όλα τα αιθέρια έλαια. Στην τελική φάση, ο τεχνίτης πιέζει τα γεμάτα από αιθέρια έλαια σφουγγάρια με κινήσεις ακριβείας μέσα σε ένα πήλινο δοχείο, προκειμένου να συλλέξει το πολύτιμο αρωματικό υγρό.

Η περιορισμένη ποσότητα και, επομένως, η σπανιότητα της εσάνς εξαρτώνται από τους ρυθμούς της ανθρώπινης παραγωγής. Δύο τεχνίτες μπορούν να επεξεργαστούν από 75 μέχρι 100 κιλά φρούτου ανά ώρα και χρειάζονται τουλάχιστον 200 κιλά φρούτου για να πάρουμε ένα κιλό αιθέριου ελαίου. Μέσα σε μια μέρα σκληρής δουλειάς, παράγονται περίπου 4 κιλά αιθέριου ελαίου, όμως το αποτέλεσμα είναι απαράμιλλο. Το σφουγγάρι, εύπλαστο και μαλακό στην επαφή του με τη φλούδα, κρατά ανέπαφες όλες τις οσφρητικές πλευρές του φρούτου και κάνει το Bergamotto di Calabria La Spugnatura να ξεχωρίζει.

Η Acqua di Parma αποκαλύπτει ένα νέο Eau de Toilette το οποίο βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με τους ρυθμούς της φύσης και του ανθρώπου. Από την πρώτη κιόλας στιγμή, θα νιώσετε πως βρίσκεστε σε έναν δεντρόκηπο με περγαμόντα, κρατώντας το φρούτο στα τα χέρια σας και τρίβοντάς απαλά τη φλούδα του προκειμένου να βυθιστείτε στη λαμπερή πληρότητα των αρωμάτων του. Γύρω από την καρδιά του αρώματος, κάθε συστατικό αναδεικνύει τις διαφορετικές διαστάσεις του περγαμόντου. Οι νότες από μανταρίνι και πορτοκάλι ενισχύουν τους ζουμερούς και φρουτώδεις τόνους του, ενώ το γκρέιπφρουτ τονίζει τις ξινές νότες του. Ο πράσινος χαρακτήρας του γάλβανου αποκαλύπτει νύξεις ορυκτότητας, την ίδια στιγμή που το λουλουδάτο γεράνι αποκαλύπτει μια λανθάνουσα γλύκα. Μια οσφρητική πυραμίδα με αυθεντική δομή που αναγάγει την ένταση του περγαμόντου σε μια απρόσμενη αισθητηριακή εξέλιξη. Ένα πλούσιο άρωμα, λαμπερό και γεμάτο ζωντάνια, το οποίο αποθεώνει το περγαμόντο σε όλες τις εκφάνσεις του.

Acqua Di Parma Blue Mediterraneo Bergamotto di Calabria La Spugnatura limited edition, θα το βρεις στο atticadps.gr, 135,00€

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ
ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ

Beauty Editor

Έχει συνεργαστεί με μεγάλα brands ομορφιάς ενώ έχει περάσει και από τον χώρο του PR/Branding & Εvents Management. Λατρεύει τις ωραίες εικόνες, ταξιδεύει πολύ συχνά για να εμπνέεται και είναι απόλυτα beauty junkie.

No Comments Yet

Comments are closed