Olivia Palermo: Συμβουλεύει τι πρέπει να προτιμάς ανάμεσα σε κρέμες και λαδάκια νυκτός

Τι είναι καλύτερο για την δική σου επιδερμίδα;

Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να ξεβάφεσαι το βράδυ και να ενυδατώνεις το δέρμα σου σωστά. Φυσικά και πρέπει να γνωρίζεις πως η ανάπλαση των κυττάρων μας γίνεται τις βραδινές ώρες και το να ενισχύουμε την διαδικασία αυτή με κρέμες και λάδια σίγουρα βοηθάει το δέρμα μας.

Σχετική εικόνα

Η Olivia Palermo μέσα από το προσωπικό της blog απαντά στις πιο συχνές ερωτήσεις των γυναικών για το αιώνιο ερώτημα, αν είναι καλύτερα να χρησιμοποιούμε λάδι ή κρέμα στην βραδινή μας ρουτίνα, ενώ μας δίνει μικρά tips καθώς και αγαπημένα προϊόντα.

Αν κάποιος έχει ξηρό δέρμα και χρειάζεται ένα boost ενυδάτωσης, η καλύτερη λύση είναι λάδι ή κρέμα;

Οι κρέμες γενικά απορροφώνται καλύτερα από το δέρμα, καθώς τα περισσότερα έλαια σχηματίζουν ένα φιλμ στα ανώτατα στρώματα του δέρματος μας και έτσι δεν είναι σε θέση να διεισδύσει τόσο βαθιά όσο μια κρέμα.

Και αν κάποιος θέλει να βοηθήσει την κυτταρική απόδοση ή να επανορθώσει το δέρμα του;

Για την καλύτερη επανόρθωση του δέρματος, η κρέμα είναι σίγουρα καλύτερη και πόσο μάλλον αν η περιεκτιτκότητα της σε ceramides είναι αρκετή τότε θα δώσει ακόμα περισσότερη ενυδάτωση και βοήθεια για επανόρθωση! Για την κυτταρική εναλλαγή, θα χρειαστείτε ένα συστατικό που μπορεί να αυξήσει την απομάκρυνση του νεκρού δέρματος και γιαυτό συνήθως χρησιμοποιούμε προϊόντα με οξέα, ρετινόλη, ένζυμα και φυσικά ένα peeling με κόκκους που συνίσταται σε πιο υγιή δέρματα ώστε να μην τραυματιστεί ο ανώτερος ιστός του δέρματος σε περίπτωση ευαισθησίας!

Ποιά είναι τα πιο ισχυρά συστατικά όταν πρόκειται για νυχτερινή θεραπεία;

Ανάλογα πάντα με τον τύπο του δέρματος, εξακολουθώ να πιστεύω ότι τα ρετινοειδή είναι πιο ισχυρά για τις ρυτίδες, το υαλουρονικό οξύ και τα γλυκοζαμινογλυκοδοχεία είναι τα καλύτερα για την αφυδάτωση, βιταμίνη C με φερουλικό οξύ για τη λάμψη, υπεροξείδιο του βενζολίου για τη θεραπεία ακμής και ενέσεις κορτιζόνης για τα κυστικά σπυριά.

Ποια είναι η πιο σημαντική διαφορά ανάμεσα σε μια κρέμα και ένα λάδι νυκτός; Υπάρχει κάτι που καθιστά κάποιο από τα δύο καταλληλότερο για βραδινή χρήση; 

Τα έλαια τείνουν να κάθονται στα ανώτερα στρώματα του δέρματος έναντι μιας κρέμας. Δεν υπάρχει τεράστια διαφορά εκτός από τη νυχτερινή χρήση  που είναι συνήθως είτε ένα βαρύτερο προϊόν (περιέχει λιγότερο νερό και περισσότερα έλαια ή ceramides) ή έχει ένα πιο ισχυρό συστατικό που χρησιμοποιείται καλύτερα τη νύχτα, όπως τα ρετεινοηδεί (όπως επίσης ότι προκαλεί φωτοευαισθησία, συνιστάται να αποφεύγεται κατά τη διάρκεια της ημέρας).

Αγαπημένα προϊόντα;

Το νούμερο ένα είναι το SPF! Οτιδήποτε με ψευδάργυρο και διοξείδιο του τιτανίου και οξείδια του σιδήρου. H απόχρωση σε τέτοιου είδους προϊόντα, πραγματικά βοηθάει στην πρόσθετη προστασία, ιδιαίτερα κατά της ακτινοβόλησης του μπλε φωτός αλλά και της πιθανής φωτοβλάβης. Λατρεύω  Elta MD και La Roche Posay Anthelios mineral tinted SPF.

 

 

 

ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ
ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ

Beauty & Style Editor

Έχει συνεργαστεί με μεγάλα brands ομορφιάς ενώ έχει περάσει και από τον χώρο του PR/Branding & Εvents Management. Λατρεύει τις ωραίες εικόνες, ταξιδεύει πολύ συχνά για να εμπνέεται και είναι απόλυτα beauty junkie.

No Comments Yet

Comments are closed