Το νέο άρωμα της Diptyque αποτελεί έναν ύμνο στη δημιουργία

Το L’Eau Papier είναι η δημιουργική συνάντηση ανάμεσα στο μελάνι και το λευκό φύλλο χαρτιού

Αρχίζει με μια λευκή σελίδα. Δίνοντας φωνή στο μελάνι και στις ιδέες. Αφήνοντας τη φαντασία και τις αισθήσεις να χαράξουν την πορεία τους πάνω στο χαρτί, καθώς τα όνειρά σας – και ο κόσμος ο ίδιος – ξεπροβάλλουν σιγά σιγά. Έτσι πάντα άρχιζαν τα πράγματα για τους καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο. Συμπεριλαμβανομένων, φυσικά, και των Desmond Knox-Leet, Christiane Montadre-Gautrot και Yves Coueslant, των τριών πολυμαθών δημιουργών που, ενωμένοι από την κοινή αγάπη τους για την ομορφιά, την τέχνη και τη ζωγραφική, έδωσαν στον κόσμο την Diptyque.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη diptyque (@diptyque)


Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του Οίκου είναι το γεγονός ότι οι ευωδιές ανακαλύπτονται πρώτα με τα μάτια και μέσα από τη γραφιστική έκφραση, που πάντοτε έπαιζε ενεργό ρόλο στην αφήγηση και τη δημιουργία των αρωμάτων μας. Μια λευκή κόλλα χαρτί και μια μαύρη πινελιά, υποκινούν μια δημιουργική κίνηση που ενώνει τη μύτη και το χέρι. Η όραση, η όσφρηση, η έφεση στον συμβολισμό, όλα δένουν μεταξύ τους σε μια μοναδική διαδικασία οσφρητικής δημιουργίας – μια πραγματικά συναισθητική εμπειρία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη diptyque (@diptyque)


Και αυτή, περιττό να το πούμε, είναι η ρίζα και του L’Eau Papier, του νέου αρώματος που δημιούργησε η Diptyque σε συνεργασία με τον αρωματοποιό Fabrice Pellegrin και την καλλιτέχνη Alix Waline. Λόγω της ιστορίας του, της φύσης του και του ονόματός του, το L’Eau Papier είναι ένας ύμνος στη δημιουργία – τη ραχοκοκαλιά του Οίκου – και στο χαρτί, τo πρωταρχικό μέσο με το οποίο εκφράζεται αυτή η δημιουργία. Το χαρτί πυροδοτεί τη φαντασία, είναι sine qua non για τη δημιουργία των σχεδίων αλλά και των αρωμάτων. Αυτά με τη σειρά τους απελευθερώνουν τη φαντασία κάθε ατόμου με τις ιστορίες που αφηγούνται και τις αναμνήσεις που ξυπνούν. Το όνομα αυτής της νέας δημιουργίας συνενώνει το νερό και το χαρτί, θυμίζοντας την ιστορία του Οίκου αλλά και το πάθος των τριών ιδρυτών του για τη γραμμή και την πινελιά. Φέρνει στο νου το αραιωμένο μελάνι που διαποτίζει τη σελίδα και αναδεικνύει το σχήμα – πράξη που γίνεται από κάθε καλλιτέχνη που ζωγραφίζει ένα έργο και δίνει απόλυτη ελευθερία στη φαντασία του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη diptyque (@diptyque)


Η οσφρητική σύνθεση είναι προϊόν του οράματος και της φαντασίας του αρωματοποιού Fabrice Pellegrin.

«Η δημιουργία ενός αρώματος για την Diptyque μοιάζει με τη συγγραφή ενός βιβλίου. Πρέπει να έχεις μια ιστορία, μια εισαγωγή, μια δομή – τα πρωταρχικά υλικά που αντηχούν το ένα το άλλο, δημιουργώντας ένα αφήγημα. Για το L’Eau Papier, ξεκίνησα με ένα υλικό, έναν σπόρο – και συγκεκριμένα, το σουσάμι, με τη μορφή εκχυλίσματος από καβουρδισμένους σπόρους σουσαμιού. Αυτό είναι το στοιχείο-έκπληξη του αρώματος: το επέλεξα για να φέρω στο νου την ιδιαίτερη μυρωδιά που έχει το μελάνι και για να προσθέσω μια ντελικάτη «γεύση» στο άρωμα. Την ενίσχυσα δουλεύοντας με νότες musk, για να εντείνω την αισθησιακή πλευρά του. Στη συνέχεια πρόσθεσα λουλουδάτες νότες μιμόζας με ευγενικό, πουδρέ χαρακτήρα, που συμπληρώνει την απαλή νότα του χαρτιού. Η μοναδικότητα των ακόρντων δημητριακών και μελανιού, αναμειγμένη με τη γλύκα των λευκών musk, δημιουργεί την ευωδιά του χαρτιού – και αυτός ο συνδυασμός χαρακτηρίζει το άρωμα. Προσπάθησα να μεταφέρω την διακριτική, ευαίσθητη αλληλεπίδραση που δημιουργείται όταν το μελάνι αγγίζει το χαρτί, μέσα από μια υπερβολική δόση musks.»

Διαθέσιμο στο atticadps.gr, 138,00€

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

 

ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ
ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ

Beauty & Style Editor

Έχει συνεργαστεί με μεγάλα brands ομορφιάς ενώ έχει περάσει και από τον χώρο του PR/Branding & Εvents Management. Λατρεύει τις ωραίες εικόνες, ταξιδεύει πολύ συχνά για να εμπνέεται και είναι απόλυτα beauty junkie.

No Comments Yet

Comments are closed