Μπορώ να κάνω λέιζερ το καλοκαίρι;

Ένας γιατρός απαντάει στην πιο επίκαιρη ερώτηση

O Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Έκτορας Χατζηπαναγής απαντά στο ερώτημα που απασχολεί αυτή την εποχή γυναίκες και άντρες, λύνοντας το μύθο για το αν μπορούν να πραγματοποιηθούν θεραπείες με λέιζερ τους καλοκαιρινούς μήνες και ποιες είναι αυτές.

Η εποχή πριν το καλοκαίρι είναι για όλους μας μια σημαντική περίοδος στην οποία θέλουμε να προετοιμάσουμε το πρόσωπο και το σώμα μας σε μια ιδανική για εμάς όψη, ώστε να πορευθούμε με αυτοπεποίθηση το διάστημα αυτό. Οι θεραπείες με λέιζερ είναι γνωστό ότι φέρουν άμεσα και εντυπωσιακά αποτελέσματα αλλά πολλές φορές στο διάστημα του καλοκαιριού, και μένοντας σε μία χώρα που κυριαρχεί ο ήλιος, ακούμε συχνά ότι συγκεκριμένες θεραπείες λέιζερ δεν ενδείκνυνται τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο Πλαστικός Χειρουργός  Δρ. Έκτορας Χατζηπαναγής απαντά σε όλες μας τις ερωτήσεις και μας καθοδηγεί με ακρίβεια για το τι μπορούμε να κάνουμε και τι όχι, καθώς επίσης μας παρουσιάζει τη θεραπεία Clear-Lift®, ένα είδος Λέιζερ Λίφτινγκ (Laser Lifting) το οποίο κάνει θραύση στην Αμερική. Το Clear-Lift® είναι μία εξαιρετικά εντυπωσιακή θεραπεία λέιζερ προσώπου, και όχι μόνο, που οι Αμερικάνοι αποκαλούν “lunchtime procedure”. Ο γιατρός μας εξηγεί το γιατί.

Μπορούμε να κάνουμε θεραπείες λέιζερ τους καλοκαιρινούς μήνες;

Η εξέλιξη της τεχνολογίας στις μέρες μας, μας δίνει τη δυνατότητα φυσικά να μπορούν να πραγματοποιηθούν θεραπείες λέιζερ ακόμα και στο πικ της καλοκαιρινής περιόδου. Η τεχνολογία Clear Lift Laser® (Q-Swithed Laser) είναι αυτή που καθιστά τη θεραπεία εφικτή για το λόγο ότι το Νανο-παλμικό Λέιζερ είναι αρκετά γρήγορο με αποτέλεσμα να δρα σε βάθος χωρίς να τραυματίζει την επιδερμίδα. Έτσι μπορούμε να εφαρμόσουμε τη θεραπεία Λέιζερ Λίφτινγκ ( Laser Lifting) χωρίς την παραμικρή παρενέργεια, χαρίζοντας στον ασθενή το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μπορεί την καλοκαιρινή περίοδο να πραγματοποιηθεί η θεραπεία Fractional Λέιζερ;

Το Fractional Λέιζερ είναι μια αρκετά επιθετική θεραπεία η οποία είναι απαγορευτική τους καλοκαιρινούς μήνες. Για το λόγω ότι μπορεί να προκαλέσει μετά την έκθεση μας στον ήλιο πανάδες, έντονες δυσχρωμίες και ερυθρότητα.

Ποια η διαφορά της θεραπείας Clear Lift Laser® από το κοινό Fractional;

Μέτα τη θεραπεία με Clear Lift® Λέιζερ δεν υπάρχει καμία ερυθρότητα και κανένα ξεφλούδισμα δέρματος, κάτι που παρατηρείται συχνά μετά τη θεραπεία με Fractional Λέιζερ.

Η θεραπεία Λέιζερ Λίφτινγκ με  Clear Lift® ενδείκνυται για κάθε τύπο δέρματος;

Φυσικά, είναι μια θεραπεία που μπορεί να πραγματοποιηθεί σε κάθε τύπο δέρματος με απόλυτη επιτυχία και μακροχρόνια αποτελέσματα.

Ποια είναι τα αποτελέσματα της θεραπείας Λέιζερ Λίφτινγκ με  Clear Lift®;

Ο ελεγχόμενος βαθύς μικροτραυματισμός που προκαλεί η θεραπεία φέρει αποτελεσματική  σύσφιξη, λάμψη λαιμού – προσώπου και κολαγονογέννεση. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι δεν υπάρχει ερυθρότητα και ξεφλούδισμα δέρματος.

Σε ποιες περιοχές μπορεί να εφαρμοστεί η τεχνολογία του Clear Lift® Laser;

Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το πρόσωπο και ιδιαίτερα γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Επίσης σε σημεία όπου υπάρχει έντονη χαλάρωση, όπως λαιμός και στο κάτω πρόσωπο. Ακόμα και στην περιοχή των χεριών είναι σε θέση να βελτιώσει την υφή και τον τόνο του δέρματος.

Πρόκειται για ανώδυνη θεραπεία;

Το Clear Lift® Laser πρόκειται για μία εντελώς ανώδυνη και αποτελεσματική θεραπεία, γι’αυτό και οι Αμερικάνοι την αποκαλούν ‘’Lunchtime Procedure’’. Μπορείς εύκολα και γρήγορα  (σε διάρκεια μόλις 25 λεπτά) να την πραγματοποιήσεις στο διάλειμμα εργασίας και να επανέλθεις άμεσα σε αυτήν χωρίς το παραμικρό σημάδι. Αυτός είναι ένας από τους σημαντικούς λόγους που το Laser Lifting ανήκει στις υψηλές θέσεις ζήτησης αισθητικών θεραπειών σε Αμερική και Ευρώπη.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Έχει μακράς διάρκειας αποτελέσματα, αφού χτίζει τον ιστό και βοηθά την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, οπότε αφήνει το δέρμα μας σε μια πολύ καλύτερη κατάσταση.

Πρόκειται για μία συνεδρία ή συγκεκριμένο σύνολο συνεδριών;

Το σύνολο των συνεδριών που απαιτούνται κατά βάση είναι 5, σε απόσταση δύο εβδομάδων μεταξύ τους.

Είναι η θεραπεία αρκετά διαδεδομένη στην Ελλάδα;

Το Clear Lift® Laser ως μια καινοτόμα θεραπεία υπάρχει στην Ελλάδα εδώ και μερικά χρόνια. Θα την βρούμε αποκλειστικά σε ιατρεία δερματολόγων και πλαστικών χειρουργών.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.perfect-blue.com

ΚΟΛΩΝΑΚΙ | ΒΟΥΛΑ +302108958612

ΚΥΠΡΟΣ+35796444870

Δρ. ΕΚΤΟΡΑΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ
Δρ. ΕΚΤΟΡΑΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

Ο Δρ. Χατζηπαναγής Έκτορας, MD, PD, PhD είναι πιστοποιημένος Πλαστικός Χειρουργός Γερμανίας και Αναπληρωτής Καθηγητής Πλαστικής Χειρουργικής στο Πολυτεχνείο του Μονάχου

No Comments Yet

Comments are closed