Μεταμόσχευση Μαλλιών: Τι να λάβεις υπόψιν πριν προχωρήσεις

Ο dr.Έκτορας Χατζηπαναγής έχει τις σωστές συμβουλές για ένα ιδανικό αποτέλεσμα

Είναι μια νέα πραγματικότητα που πολλοί άνδρες μετά τα τριάντα τους πρέπει να αντιμετωπίσουν: Καθώς μεγαλώνουμε, η απώλεια μαλλιών αυξάνεται, και συνεχίζεται ουσιαστικά για μια ζωή. Ως εκ τούτου, μια μεταμόσχευση μαλλιών δεν έχει σχεδιαστεί για να «θεραπεύσει» μόνο την απώλεια μαλλιών, αλλά είναι μια θεραπεία για να συμπληρώσουμε περιοχές που έχουν αραιωθεί ή είναι ήδη φαλακρές.

Ανάμεσα στους πιο σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψιν πριν προχωρήσετε σε μια μεταμόσχευση μαλλιών, η πιο σημαντική απόφαση για την επιτυχή αποκατάσταση των μαλλιών σας είναι ο γιατρός που θα επιλέξετε.

Η ικανότητα, το ταλέντο και η τεχνογνωσία των ιατρών ποικίλλουν ευρέως, όπως και το τελικό αποτέλεσμα.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να θυμάστε ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι πίσω από τη διακύμανση του κόστους μεταξύ διαφόρων κέντρων. Ένα υψηλότερο κόστος δεν συνεπάγεται κατ’ανάγκη με καλύτερα αποτελέσματα. Ορισμένα κέντρα διαθέτουν τεράστιο κονδύλιο για τη διαφήμιση και το μάρκετινγκ. Έτσι, τείνουν τελικά να ανακτούν το κόστος από τους ασθενείς. Κάποια κέντρα παρέχουν την κλινική, και εργοδοτούν μισθωμένους γιατρούς και τεχνικούς. Έτσι, το συνολικό κόστος είναι πιο υψηλό. Δεδομένου ότι ένα άτομο είναι πιθανό να υποβληθεί σε διαδικασία μεταμόσχευσης μαλλιών μόνο μια φορά στη ζωή του, είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιλέξετε το σωστό γιατρό, ανεξαρτήτως κόστους, για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα που θα διαρκέσουν για μια ζωή.

Το τελικό αποτέλεσμα της διαδικασίας εξαρτάται από την ικανότητα, τη γνώση, την ειλικρίνεια, τη σκληρή δουλειά και τη συμπόνια του γιατρού με το πρόβλημά σας.

Βρείτε τον γιατρό σας
Σε γενικές γραμμές, ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε έναν γιατρό είναι μέσω παραπομπής, είτε από ένα δερματολόγο, τον γενικό ιατρό σας, είτε από κάποιον άλλο ασθενή. Ίσως, ο χειρότερος τρόπος για να επιλέξετε έναν γιατρό είναι μέσω του internet, ή από πληροφορίες που παρέχει μια επιθετική εκστρατεία μάρκετινγκ.

Το υπόβαθρο του γιατρού
Κατά την επιλογή ενός χειρουργού μεταμόσχευσης μαλλιών, το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρετε είναι η ειδικότητα του γιατρού. Στην ιδανική περίπτωση, είναι πιστοποιημένος δερματολόγος ή πλαστικός χειρουργός, που εξειδικεύεται στη μεταμόσχευση μαλλιών. Το όφελος από την άποψη ενός δερματολόγου είναι ότι η εκπαίδευσή τους είναι στην ιατρική και χειρουργική θεραπεία των ασθενειών του δέρματος και των μαλλιών, έτσι ώστε να είναι περισσότερο ικανοί να κάνουν μια ακριβή διάγνωση και να εξισορροπήσουν όλες τις θεραπευτικές επιλογές.

Κατά την πρώτη διαβούλευση, λάβετε υπόψη σας τα ακόλουθα σημεία:
• Ο γιατρός εκτελεί τη δική του διαβούλευση με τους ασθενείς ή χρησιμοποιεί μη ιατρικό σύμβουλο; Κατά τη διάρκεια της αρχικής σας διαβούλευσης, φροντίστε να συναντήσετε τον ιδιο το γιατρό που τελικά θα κάνει τη χειρουργική σας επέμβαση.
• Ρωτήστε για το όνομα και τον αριθμό τηλεφώνου τουλάχιστον πέντε ασθενών, με τους οποίους μπορείτε να επικοινωνήσετε για να συζητήσετε τις εμπειρίες τους με το συγκεκριμένο γιατρό.
• Μπορεί ο γιατρός να σας παρέχει τουλάχιστον 5-8 σετ από πριν και μετά φωτογραφίες; Βεβαιωθείτε ότι οι φωτογραφίες έχουν τον ίδιο φωτισμό και παρέχουν μια σαφή εικόνα της μπροστινής γραμμής των μαλλιών, καθώς και του μέσου τριχωτού της κεφαλής. Επίσης, πρέπει ο γιατρός να σας προσφέρει φωτογραφίες που δείχνουν ξεκάθαρα τις ουλές της δότριας περιοχής.
• Να είστε πάντα δύσπιστοι σε συμφωνίες έκπτωσης. Εάν σας προσφερθεί μια συμφωνία έκπτωσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε διερευνήσει τα διαπιστευτήριά της και τι ακριβώς συνεπάγεται η διαδικασία. Θέλετε πάντα να βεβαιωθείτε ότι έχετε την καλύτερη και πιο αξιόπιστη διαδικασία μεταμόσχευσης μαλλιών διαθέσιμη, ανεξαρτήτως τιμής.

Συνοψίζοντας, μπορείτε πραγματικά να πάρετε τη σωστή απόφαση! Ακούστε τις πιο πάνω συμβουλές, κάντε την έρευνά σας, και επιλέξτε τη σωστή ιατρική θεραπεία και τεχνική από έναν έμπειρο χειρούργο μεταμόσχευσης μαλλιών.

INFO

ΚΟΛΩΝΑΚΙ | ΒΟΥΛΑ
+302108958612
ΚΥΠΡΟΣ
+35796444870

Δρ. ΕΚΤΟΡΑΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ
Δρ. ΕΚΤΟΡΑΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

Ο Δρ. Χατζηπαναγής Έκτορας, MD, PD, PhD είναι πιστοποιημένος Πλαστικός Χειρουργός Γερμανίας και Αναπληρωτής Καθηγητής Πλαστικής Χειρουργικής στο Πολυτεχνείο του Μονάχου

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.