Τι σημαίνει καλό αντρικό μανικιούρ και πεντικιούρ

Επισκέφτηκα το DON Barber & Groom και κατάλαβα γιατί αυτή η περιποίηση θα γίνει η ρουτίνα μου

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Το μανικιούρ και το πεντικιούρ δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση. Στην πραγματικότητα είναι μια τελετουργία και αποτελείται από μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Tο concept είναι να χαλαρώσεις και να απολαύσεις μια σειρά εμπειριών, από ζεστό νερό με άλατα, scrub, μασάζ και διάφορες θεραπείες που θα βοηθήσουν τόσο τα χέρια σου όσο και τα πόδια σου. Αν και απόλυτα στερεοτυπικό ακόμα και στις μέρες μας, το μανικιούρ και το πεντικιούρ είναι και αντρική υπόθεση.

Κάθε άντρας πρέπει να ενδιαφέρεται για την υγιεινή των ποδιών αλλά και των χεριών του

Όσο αναφορά το μανικιούρ, τα χέρια μας είναι μια πολύ λιπαρή περιοχή με αποτέλεσμα τα νύχια και επωνύχια μας να μεγαλώνουν γρήγορα δημιουργώντας ενοχλητικές παρανυχίδες και σκληρά υπολείμματα στην πλάκα των νυχιών, τα οποία και πρέπει να αφαιρούμε. Η πληκτρολόγηση σε υπολογιστή, το συχνό πλύσιμο των χεριών που πλέον είναι καθημερινότητα, η χειρωνακτική εργασία αλλά και πολλές ακόμη δουλειές που κάνουμε με τα χέρια μας δεν βοηθούν στην υγιεινή των άνω άκρων μας. Φυσικά το κόψιμο αυτών ανήκει ψηλά στην πυραμίδα με τα οφέλη, αφού έτσι αφαιρείται κάθε ασθένεια και περιττό ελεύθερο άκρο, κάνοντας τα νύχια να δείχνουν υγιή.

Το πεντικιούρ συνιστάται ακόμα περισσότερο σε άνδρες που είναι πολλή ώρα όρθιοι, φορούν κλειστά και σφιχτά παπούτσια, γυμνάζονται καθημερινά και γενικότερα υποβάλλουν τα πόδια τους σε ένα περιβάλλον όπου οι μύκητες ευδοκιμούν. Πέραν όμως αυτού, τα νύχια των ποδιών μας είναι πολύ σκληρά και άκαμπτα χρήζοντας ιδιαίτερης περιποίησης. Τραυματισμοί στο νύχια αλλά και το λάθος κόψιμο τους μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα όπως ελαφριές μυκητιάσεις ή και παρείσφρηση όνυχος με έντονο πόνο στο περπάτημα και τα κλειστά παπούτσια.

Κόντρα στα στερεότυπα, η υγεία και περιποίηση των άκρων πρέπει να ενταχθεί στην ζωή όλων, να γίνεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα και με τις συμβουλές των ειδικών τόσο για να μην αντιμετωπίζουμε επίπονα προβλήματα όσο και για την προσωπική περιποίηση και υγιεινή.

Κλείσε τώρα το ραντεβού σου στο DON Barber & Groom και απόλαυσε την αίσθηση του να έχεις υγιή και περιποιημένα άκρα. Ένα ραντεβού σίγουρα θα σου αλλάξει την γνώμη.

 

View this post on Instagram

 

Τελευταία μέρα του Αυγούστου και έπρεπε να κλείσει με ένα θεραπευτικό pedicure & manicure στο DON Barber & Groom. Τι καλύτερο από ένα ολικό restart σε χέρια και πόδια που είχαν ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ στις διακοπές και χρειαζόταν επειγόντως ειδική περιποίηση και ενυδάτωση! Ο προορισμός ήταν το DON Barber & Groom στην οδό Αμερικής 23, στο Κολωνάκι. Ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος αντρικής περιποίησης, όπου πραγματικά αφήνεις το σώμα σου να απολαύσει κάθε υπηρεσία, ήταν ό,τι καλύτερο για να κλείσει όμορφα το off social media καλοκαίρι μου. Το manicure αποδείχτηκε εύκολη υπόθεση καθώς τα χέρια δεν είχαν ταλαιπωρηθεί τόσο όσο τα πόδια μου. Το αγαπημένο μου σημείο στο manicure και στο pedicure είναι όταν μετά την απολέπιση με το scrub, τυλίγει τα χέρια και τα πόδια με μία ζεστή πετσέτα και στη συνέχεια ακολουθεί χαλαρωτικό μασάζ με ζεστό έλαιο Frangipani Monoi Body Oil, αφήνοντας τα άκρα ενυδατωμένα και ξεκούραστα. Περισσότερα για τις ευεργετικές ιδιότητες της περιποίησης των άκρων θα γράψω τις επόμενες μέρες στο @yourtipstergr @donbarbergroom it’s always a pleasure! 🎥 @antonis_davis

A post shared by Tasos Mastrogiannis (@tmastrogiannis) on

DON Barber & Groom
Αμερικής 23, Κολωνάκι, Αθήνα
Τηλ. +30 210 3617507

 

ΤΑΣΟΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝHΣ
ΤΑΣΟΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝHΣ

MR. TIPSTER

Γράφει για όσα τον ενδιαφέρουν, αξίζουν την προσοχή σου και του κινούν την περιέργεια να γνωρίσει.

No Comments Yet

Comments are closed