Η diptyque αποκαλύπτει το τρίτο κεφάλαιο της επετειακής χρονιάς της με μια ωδή στη φύση, αφιερώνοντας ολόκληρη την καλοκαιρινή συλλογή της σε αυτή την ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για τον Οίκο.

Μια φύση που είναι απλή, αυθεντική και που «ανοίγεται» στη θάλασσα: η φύση της Μεσογείου, όπου ο Yves Coueslant και ο Desmond Knox-Leet, οι δύο από τους τρεις ιδρυτές της diptyque, «γεμίζαν τις μπαταρίες» τους και όχι μόνο. Από το 1960 και μετά, επέστρεφαν στην πατρίδα τους έχοντας μαζί τους άφθονες πρώτες ύλες και αναμνήσεις, προκειμένου να τις αξιοποιήσουν στις επόμενες δημιουργίες τους. Το καλοκαίρι του 2021, οι εμβληματικές ευωδιές της Μεσογείου αναδεικνύονται ως οσφρητικές αναμνήσεις των τοπίων της Ιταλίας, της Προβηγκίας και της Ελλάδας, προορισμών που οι δυο φίλοι εκτιμούσαν πολύ για την απέριττη ομορφιά τους. Στη Μεσόγειο βρήκαν το «τοπίο της ψυχής τους» – το μέρος όπου μπορούσαν να αισθάνονται απόλυτα ο εαυτός τους.

Αυτό είναι και το μέρος, που ο νεαρός Άγγλος καλλιτέχνης και illustrator Luke Edward Hall, τον οποίο η diptyque προσκάλεσε προκειμένου να απεικονίσει με τα σχέδιά του τον κόσμο της καλοκαιρινής της συλλογής, αγαπά να επισκέπτεται: το νησί της Ύδρας στη χώρα μας, η Ριβιέρα, η Ακτή του Αμάλφι είναι ανάμεσα στους αγαπημένους του προορισμούς για διακοπές. Για πολλούς λόγους, ήταν αναπόφευκτο πως μια μέρα θα συνεργαζόταν με την diptyque, αλλά κυρίως γιατί μοιράζεται την ίδια αγάπη για το χρώμα – μια αγάπη που ο Οίκος αποτύπωνε ήδη στις πρώτες συλλογές υφασμάτων του. Επιπλέον, τα στοιχεία νεοκλασικής και ναΐφ τέχνης στα έργα του συμβαδίζουν σε πολλά σημεία με εκείνα που χρησιμοποιούσε ο Desmond Knox-Leet, αλλά και με τη φιλοσοφία της diptyque, η οποία εξυμνεί τις απλές και πιο ουσιώδεις αξίες της φύσης.

Ένα καλοκαίρι στη Μεσόγειο: μέσα από τη ματιά και τη φαντασία του καλλιτέχνη, η έμπνευση για αυτή τη limited-edition συλλογή παίρνει τη μορφή μιας ευαίσθητης και ποιητικής γιορτής. Με τον δικό του μοντέρνο και ευχάριστο τρόπο, αναζωπυρώνει την ομορφιά τού φωτός και του φυσικού κόσμου της Μεσογείου.

Πιστός στο προσωπικό του στυλ, απεικονίζει τα χρώματα της περιοχής να ακτινοβολούν ελεύθερα, αγκαλιάζοντας με μια ενθουσιώδη κίνηση την πεμπτουσία του Μεσογειακού σκηνικού – τη θάλασσα, τον ήλιο και την τοπική χλωρίδα. Φτάνει στα ουσιώδη, όπως η ίδια η συλλογή – ένα αμάλγαμα αντικειμένων που συνδυάζουν ομορφιά, απλότητα και πρακτικότητα, αναπαράγοντας όσο πιο πιστά γίνεται τις ευωδιές αυτού του βουτηγμένου στον ήλιο τόπου.

Ο ήλιος βρίσκεται στην καρδιά του Ilio, του eau de toilette της καλοκαιρινής συλλογής 2021, το οποίο είναι διαθέσιμο και σε hair mist. Με όνομα εμπνευσμένο από την ελληνική λέξη «Ήλιος», το Ilio είναι ένα συμπύκνωμα του ίδιου του καλοκαιριού, κλεισμένο σε ένα μπουκάλι – μια ανάσα ζεστού αέρα που «διακόπτουν» οι εθιστικές ευωδιές λουλουδιών και οπωροφόρων δέντρων.

Με βασικό πρωταγωνιστή το φραγκόσυκο – ένα εμβληματικό, αντισυμβατικό φρούτο της Μεσογείου – το Ilio θα φωτίσει και θα δροσίσει το καλοκαίρι, προσθέτοντάς του νότες που συνδυάζουν το περγαμόντο, την ίριδα και το γιασεμί.

Ilio Eau de Toilette, θα το βρεις στο atticadps.gr, 116,50€

Ilio Hair Mist, θα το βρεις στο atticadps.gr, 46,00€

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.