Το 2024, η Diptyque γιορτάζει μια νέα συλλεκτική έκδοση του Do Son, η οποία ενσαρκώνει την αγάπη του Οίκου για τις ρίζες του και τη δέσμευσή του στην artisanal εξειδίκευση. Αυτή η συλλογή αναδεικνύει το ταξίδι των αισθήσεων και της φαντασίας, εμπνευσμένο από το Do Son και το Βιετνάμ.

Το ταξίδι και η ανακάλυψη του διαφορετικού διαμόρφωσαν τη Diptyque από την ίδρυσή της, το 1961. Ήταν ένα πάθος και μια πηγή έμπνευσης για τους Christiane Montadre-Gautrot, Yves Coueslant και Desmond Knox-Leet, τους καλλιτέχνες και φίλους που ίδρυσαν τον Οίκο. Οι τρεις τους «σάρωναν» συνεχώς την υφήλιο, από την Ευρώπη στην Ασία, φέρνοντας πίσω στην boutique, στην 34 Boulevard Saint- Germain στο Παρίσι, μια συλλογή μοναδικών και ποιητικών αντικειμένων από μέρη μακρινά. Η περιέργειά τους, και η ανήσυχη ματιά τους για τον κόσμο γύρω τους, απελευθερώνει έκτοτε τη φαντασία και τροφοδοτεί τη δημιουργία αρωμάτων και σχεδίων, από το 1968.

Στην ιστορία και χαρτογράφηση της Diptyque, το Βιετνάμ κατέχει μια ιδιαίτερη. θέση. Οι αναμνήσεις του Yves Coueslant από την παιδική του ηλικία ήταν το έναυσμα για μια από τις πιο εμβληματικές δημιουργίες του.

Η εσάνς τους παρασύρεται από το θαλασσινό αεράκι στην βιετναμέζικη παραθαλάσσια πόλη από την οποία το άρωμα πήρε το όνομά του. Δημιουργημένο από τον αρωματοποιό Fabrice Pellegrin, φίλο του Οίκου, αυτό το αρμονικό blend με νότες τουμπερόζας, γιασεμιού και άνθους πορτοκαλιάς, που αγκαλιάζονται από θαλασσινά ακόρντα, χαρίζει μια μοναδική οσφρητική εμπειρία. Κάθε συστατικό παίζει ουσιαστικό ρόλο, ξυπνώντας τις αισθήσεις και αναδεύοντας βαθιά συναισθήματα.

Οι αναμνήσεις του Yves Coueslant από την παιδική του ηλικία ήταν το έναυσμα για μια από τις πιο εμβληματικές δημιουργίες του. Το άρωμα που ονομάστηκε Do Son είναι μια αφήγηση και ένα ταξίδι που μας παρασύρει στην εθιστική ευωδιά από φρέσκες τουμπερόζες – τα λουλούδια που λάτρευε η μητέρα του.

Ανακάλυψέ το εδώ:

Diptyque Doson Limitededition 1

Διαθέσιμο στο atticadps.gr, 82,00€

Περισσότερες εξελίξεις, υποθέσεις επεισοδίων, spoilers και φωτογραφικό υλικό βρίσκονται στο youtube κανάλι GREEK TV σειρές και spoilers.

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στα Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.