Ευαίσθητη επιδερμίδα: Μάθε να τη φροντίζεις σωστά

Όσα πρέπει να ξέρεις για το δέρμα σου και πώς θα το περιποιηθείς

8 στις 10 γυναίκες πιστεύουν ότι έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα. 

Οι περισσότερες από αυτές δε γνωρίζουν ποια είναι ακριβώς τα χαρακτηριστικά ενός τέτοιου τύπου δέρματος. Μάλιστα, αισθάνονται την ευαισθησία της επιδερμίδας τους ακόμη πιο έντονα όταν συζητήσουν για αυτή! Στην πραγματικότητα, οι μισές από αυτές έχουν πράγματι ευαίσθητη επιδερμίδα, αφού οι υπόλοιπες βιώνουν συμπτώματα άλλων τύπων επιδερμίδας. Η ξηρότητα σε κάποια σημεία του προσώπου, η λιπαρότητα στη ζώνη Τ ή τάση για ακμή δεν καθιστούν ένα δέρμα ευαίσθητο, αντίθετα το καθιστούν ξηρό, μικτό και ακνεϊκό αντίστοιχα. Η ευαισθησία της επιδερμίδας έχει να κάνει με δέρμα που ερεθίζεται εύκολα, έχει αίσθημα κνησμού, βγάζει κοκκινίλες, ξεφλουδίζει, καίγεται εύκολα, ξηραίνεται έντονα, αφήνει αίσθηση τραβήγματος, είναι τραχύ, αντιδράει στον ήλιο, στις αλλαγές θερμορκρασίας και στα κοινά προϊόντα περιποίησης.

Πώς φροντίζουμε την ευαίσθητη επιδερμίδα; 
Το ευαίσθητο δέρμα απαιτεί εξειδικευμένη φροντίδα. Τα προϊόντα που συνθέτουν την καλλυντική περιποίηση μιας τέτοιας επιδερμίδας πρέπει να είναι καλά επιλεγμένα και συχνά απαιτούν τη γνώμη δερματολόγου ή φαρμακοποιού. Τα καλλυντικά της καθημερινής φροντίδας πρέπει να περιέχουν φυσικά συστατικά και όχι βαριά χημική σύνθεση. Επίσης, είναι σημαντικό να μην περιέχονται αρώματα, αλλεργιογόνα ή φαγεσερωγόνα, καθώς η ευαίσθητη επιδερμίδα δε μπορεί να τα “αντέξει”.
Ο σωστός καθαρισμός είναι το Α και το Ω για την ευαίσθητη επιδερμίδα, καθώς οι ρύποι και το μακιγιάζ την επιβαρύνουν. Γι’ αυτό πρέπει να βρούμε προϊόντα που τη σέβονται και δεν την ερεθίζουν. Η αγορά έχει άφθονα τέτοια προϊόντα για κάθε budget. Η απολέπιση πρέπει να αποφεύγεται, καθώς κάνει την ευαίσθητη επιδερμίδα να αντιδράει έντονα και απρόβλεπτα. Αν είναι ανάγκη, καλύτερο να γίνεται μέσα από κάποια εξατομικευμένη θεραπεία σε δερματολογικό ιατρείο.

Η ενυδάτωση του ευαίσθητου δέρματος πρέπει επίσης να γίνεται με εξειδικευμένες επιλογές και αν είναι δυνατόν να μη συνδυάζεται με έντονα αντιγηραντικά συστατικά, τόσο το καλύτερο, αφού συστατικά όπως το άλφα υδροξύ προκαλεί ερεθισμούς. Η αντηλιακή προστασία είναι σαφώς απαραίτητη και πρέπει να είναι ρουτίνα κάθε μέρα, όλο το χρόνο.

Τέλος, σχετικά με το μακιγιάζ καλό είναι να γίνεται με υποαλλεργικά προϊόντα και όσο το δυνατόν λιγότερο για να αναπνέει το δέρμα. Η κοσμητολογία έχει και εδώ να προτείνει πολλά, ειδικά προϊόντα, γεγονός που κάνει όλες τις γυναίκες με ευαίσθητη επιδερμίδα, αλλά με διάθεση για πιο έντονο μακιγιάζ να βρίσκουν τη λύση τους.

Αυτά είναι τα ιδανικά προϊόντα για να περιποιηθείς την ευαίσθητη επιδερμίδα σου:

Απόκτησέ το!

Απόκτησέ το!

Απόκτησέ το!

 

ΠΗΓΗ: atticabeauty.gr

Αναδόμηση μαλλιών μετά τον ήλιο & τη θάλασσα

Πώς να αντιμετωπίσεις την τριχόπτωση

Πώς να συνδυάσεις σωστά το κοραλί χρώμα

To tip περιποίησης για να μην ξεφλουδίζεις

Χριστίνα Μπόμπα: Πώς θα κάνεις το μακιγιάζ της νύφης

 

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.