Εκτός από τα παροδικά trends η περιποίηση της επιδερμίδας είναι ένας συνεχώς εξελισσόμενος κόσμος. Εκτός από τα must συστατικά που πάντα θα ξεχωρίζουν για τις μαγικές τους ιδιότητες όμως πάντα θα προκύπτει κάτι νέο και πολλά υποσχόμενο.

Έτσι λοιπόν, σήμερα η εκτοΐνη τώρα είναι το φυσικό αντιγηραντικό στοιχείο, το οποίο θα ακούμε συχνά τους επόμενους μήνες. Όμως τι είναι ακριβώς;

Μπορεί το όνομα του να μην είναι ιδιαίτερα εύκολο και γνωστό, όμως ίσως πρόκειται για έναν σύμμαχο ομορφιάς που γίνεται αρκετά δημοφιλής. Στην πραγματικότητα, μιλάμε για έναν σούπερ δραστικό στοιχείο πιο συγκεκριμένα, είναι ένα αμινοξύ που προέρχεται από ορισμένα βακτήρια, είναι απολύτως ακίνδυνο και η δράση του επικεντρώνεται στην προστασία και τη διατήρηση της ακεραιότητας των κυττάρων. Αυτό σημαίνει ότι μόλις εφαρμόζεται στο δέρμα βοηθά στη διατήρηση της δομής του και διατηρεί την ισορροπία του PH. Επιπλέον, δεσμεύοντας εύκολα τα μόρια του νερού δημιουργεί ένα είδος ασπίδας και ενυδάτωσης ενισχύοντάς το δέρμα και προστατεύοντάς από το οξειδωτικό στρες και τη φλεγμονή.

Η εκτοΐνη είναι για κάθε τύπο δέρματος καθώς όλοι πρέπει να ενυδατώνουν και να προστατεύουν το δέρμα τους. Για την αντιμετώπιση της ξηρότητας έως την ανάπλαση και τη διατήρηση του ελαστικής και σφριγηλής επιδερμίδας, πραγματικά ενδείκνυται για όλες. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ενώ βοηθά στην προστασία από τις ανεπιθύμητες συνέπειες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, του μπλε φωτός, αλλά και από τις ακτίνες UVA και UVB, δεν αντικαθιστά το αντηλιακό αφού δεν έχει πραγματικό φίλτρο. Συμβάλει στην προστασία, λειτουργώντας σε τέλεια αρμονία με το SPF, βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα.

Tip: Μπορείς να εντάξεις την εκτοΐνη πανεύκολα στην ρουτίνα σου καθώς συνδυάζεται με κάθε άλλο ενεργό συστατικό.

Κορυφαία ενυδατική κρέμα υψηλής συγκέντρωσης, η οποία είναι εμπλουτισμένη με Ceramidin Ectoin. Πρόκειται για μια εξαιρετικά πλούσια, ταχείας απορρόφησης κρέμα με Εκτοΐνη και 5 Κηραμίδια η οποία περιποιείται την ξηρή, αφυδατωμένη επιδερμίδα, από μέσα προς τα έξω. Διαθέσιμη στα sephora.gr, 59,95€

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.