Εξατομικευμένα Δερμοκαλλυντικά: Tι είναι και πώς βοηθούν τις ανάγκες του δέρματός σου

Επειδή το δέρμα σου είναι μοναδικό και έτσι πρέπει να το φροντίζεις

Όλοι μας είμαστε διαφορετικοί, και έτσι είναι και το δέρμα μας. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματος (1 έως 4), την ηλικία, τη διατροφή, τις συνήθειες (άσκηση, κάπνισμα, έκθεση στον ήλιο), το δέρμα μας απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα που στοχεύει στις ιδιαίτερες ανάγκες που δημιουργούνται από τις παραπάνω συνθήκες. Ακόμη και αν έχεις κανονικό τύπο δέρματος  (δηλαδή μη λιπαρό ή ξηρό) και κάνεις μια τέλεια διατροφή, με συχνή άσκηση και χωρίς κάπνισμα, θα πρέπει να παρέχεις βασικά συστατικά στο δέρμα, για να καταπολεμήσεις τη γήρανση και τις αλλαγές που σχετίζονται με αυτή, π.χ. μείωση της ενυδάτωσης, ελαστικότητα και πάχος του δέρματος, που προκύπτει από φυσική μείωση της ποσότητας υαλουρονικού οξέος, κολλαγόνου, και ελαστίνης που παράγεται.

Φυσικά υπάρχουν πολλά προϊόντα φροντίδας δέρματος που παρέχουν (ή τουλάχιστον υπόσχονται να παρέχουν) ενυδάτωση και αναγέννηση του δέρματος. Η πραγματικότητα, ωστόσο, παραμένει ότι τα εμπορικά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας είναι φορτισμένα με ενδεχομένως ανεπιθύμητες ουσίες (π.χ. θειικά οξέα, πάραμπενς), ενώ η πραγματική συγκέντρωση των επιθυμητών ουσιών (π.χ. υαλουρονικό οξύ, βιταμ. C) είναι πολύ χαμηλή για να είναι αποτελεσματική.

Επιπλέον, πολλά ακριβά προϊόντα περιλαμβάνουν το ακριβό κόστος του marketing στην τιμή τους, οπότε καταλήγουμε να πληρώνουμε για το marketing του προϊόντος αντί για τα συστατικά του.

Ποιες είναι λοιπόν οι εναλλακτικές λύσεις, για να μας βοηθήσουν να πάρουμε την καλύτερη περιποίηση της επιδερμίδας, ειδικά για τις ανάγκες του δέρματός μας;

Ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε πιο καλά τα εξατομικευμένα δερμοκαλλυντικά προϊόντα. Αυτά είναι ειδικά προϊόντα που παρασκευάζονται από το γιατρό σας, ειδικά για εσάς, ακολουθώντας πρώτα μια διάγνωση δέρματος, προκειμένου να στοχεύσουν στις ειδικές ανάγκες του δέρματός σας.

Παρακάτω θα διερευνήσουμε την πιο προηγμένη μέθοδο εξατομικευμένης διάγνωσης δέρματος, μαζί με δύο κατηγορίες εξατομικευμένων προϊόντων  που θα κάνουν το δέρμα σας να δείχνει και να είναι εκπληκτικό, γεμάτο λάμψη και νεανική ενέργεια!

Διάγνωση δέρματος μέσω της τεχνολογίας σάρωσης OBSERV®  

Η προηγμένη τεχνολογία του ΟBSERV προσφέρει υψηλής ευκρίνειας ανάλυση του δέρματος. Το ΟBSERV παρέχει ειδικά φίλτρα και έτσι επιτρέπει τη διαπίστωση βλαβών που δεν είναι ορατές με γυμνό μάτι καθώς και το βαθμό βλάβης. Με τη βοήθεια του OBSERV μπορούμε να θεραπεύουμε, αλλά και να προλαμβάνουμε εγκαίρως προβλήματα όπως μελαχρωματικές κηλίδες, πανάδες, ευρυαγγείες, μελάσμα και ακμή. Με αυτή την τεχνολογία, ο γιατρός σας έχει στα χέρια του το πιο ισχυρό εργαλείο για να σας βοηθήσει να στοχεύσετε στις ιδιαίτερες ανάγκες του δέρματός σας.

Εξατομικευμένοι οροί UNIVERSKIN® για αντιμετώπιση διαφόρων δερματικών προβλημάτων 

Η εταιρία Universkin καινοτομεί και πρωτοπορεί στον χώρο της φροντίδας του δέρματος, αλλάζοντας ριζικά το πως αντιμετωπίζουμε την καλλυντική αγωγή. Φτιαγμένα για να ταιριάζουν στο κάθε δέρμα και εντελώς εξατομικευμένα για να αντιμετωπίζουν ποικίλες δερματικές καταστάσεις, τα γαλλικά προϊόντα Universkin αποτελούν τα πλέον εξελιγμένα δερμοκαλλυντικά στον κόσμο.

Τα προϊόντα Univeskin δημιουργούνται την ώρα της επίσκεψή σας στο ιατρείο, αποκλειστικά για την αντιμετώπιση του δικού σας δερματικού προβλήματος. Η Universkin, δίνει τη δυνατότητα στο γιατρό, εφόσον έχει πρώτα αξιολογήσει κλινικά τον ασθενή, να δημιουργήσει την ενδεδειγμένη καλλυντική αγωγή. Έτσι, ο κάθε ασθενής λαμβάνει τον δικό του προσωπικό ορό που εξυπηρετεί αποκλειστικά τις δικές του δερματικές ανάγκες. Η ασφάλεια των ίδιων των ασθενών κατέχει πρώτη θέση για τη Universkin. Γι’ αυτόν το λόγο, όλοι οι συνδυασμοί της Universkin είναι πλήρως πιστοποιημένοι και έχουν ελεγχθεί σχολαστικά για την ασφάλεια τους. Τα ιατρικά δερμοκαλλυντικά της Universkin παράγονται υπό τις αυστηρότερες προδιαγραφές και δεν εμπεριέχουν κανένα κίνδυνο για την υγεία μας, αφού δεν περιέχουν συντηρητικά και έντονα αρώματα. Τα ιατρικά δερμοκαλλυντικά της Universkin διαφοροποιούνται πλήρως, γιατί είναι τα μοναδικά στην αγορά που αναγνωρίζουν και αντιμετωπίζουν τις ανάγκες του κάθε ασθενούς ξεχωριστά και μεμονωμένα. Με τα Universkin έχουμε πλέον στα χέρια μας ένα ευφυές, πιστοποιημένο και υψηλής καλλυντικής αξίας προϊόν με θεαματικά κλινικά αποτελέσματα.

Με βάση χρόνια έρευνας, η ιατρική ομάδα της Universkin έχει επιλέξει σχολαστικά 19 δραστικά συστατικά (π.χ. βιταμ. c, γλυκολικό οξύ, αλόη βέρα, SOD κτλ.)  με βάση την αποτελεσματικότητα και την ανοχή τους. Για να σχεδιάσετε τη φόρμουλά σας, διεξάγεται ανάλυση δέρματος μέσω της σάρωσης OBSERV, καθώς και ενός ερωτηματολογίου, δομημένου σε 8 χρώματα που αντιστοιχούν στις 8 βασικές λειτουργίες του δέρματος, που καθιστούν δυνατή την επιλογή των σχετικών δραστικών συστατικών από τα 19 που διαθέτουμε. Ο ορός της Universkin μπορεί να ενσωματώσει έως και 3 καθαρά δραστικά συστατικά. Ο γιατρός σας θα επιλέξει τα κατάλληλα ενεργά συστατικά για εσάς και σε λιγότερο από ένα λεπτό η φόρμουλα σας προετοιμάζεται ακριβώς μπροστά σας!

Αυτή η μέθοδος αποφεύγει τη χρήση πολλών χημικών συντηρητικών. Έτσι, ακόμα και τα πιο εύθραυστα ενεργά συστατικά – πρόσφατα ενσωματωμένα στο γαλάκτωμα – παρέχουν την καλύτερη αποτελεσματικότητά τους. Η φόρμουλα σας θα ρυθμιστεί φυσικά με την πάροδο του χρόνου, ώστε να ταιριάζει με τον τύπο, την ηλικία και την κατάσταση του δέρματος σας, καθώς και με τις εποχιακές και περιβαλλοντικές επιθέσεις.

Βιοενεργή αναγέννηση του δέρματος με προϊόντα που προέρχονται από το δικό μας αίμα –  myHYPPP®

Το myHYPPP είναι μια νέα, καινοτόμος θεραπεία κατάλληλη για την αναζωογόνηση και την αναγέννηση του δέρματος που αναπτύχθηκε από τον ίδιο τον Δρ. Έκτορα Χατζηπαναγή και άλλους επιστήμονες στο τμήμα Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής του Πολυτεχνείου του Μονάχου. Κανονικά, η αναγέννηση του δέρματος προκύπτει από τις ίδιες φυσικές διαδικασίες που οδηγούν στην επούλωση τραυμάτων. Εκεί λοιπόν, στην επούλωση των τραυμάτων εντοπίζονται και οι ρίζες της θεραπείας myHYPPP. Όλες οι εξατομικευμένες και βιοενεργές θεραπείες myHYPPP βασίζονται στη χρήση αναγεννητικών παραγόντων,  που λαμβάνονται από το ίδιο μας το αίμα.

Για την προετοιμασία της θεραπείας, λαμβάνεται λίγο αίμα από τη φλέβα του ασθενούς. Το αίμα κατόπιν επεξεργάζεται με αποτέλεσμα την διέγερση της παραγωγής αναγεννητικών παραγόντων από τα κύτταρα του αίματος. Δεδομένου ότι το αίμα είναι επεξεργασμένο, το τελικό προϊόν περιέχει σημαντικά υψηλότερες ποσότητες  παραγόντων από εκείνες που βρίσκονται κανονικά στο αίμα. Αυτό το μείγμα  παραγόντων διαφέρει μεταξύ ατόμων και είναι μοναδικό για τον κάθε ασθενή.

Ενώ τα περισσότερα καλλυντικά προϊόντα δέρματος παρέχουν επαρκή ενυδάτωση στο δέρμα, δεν έχουν την ικανότητα να υποστηρίζουν ενεργά τις βιολογικές διαδικασίες που επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης. Ο λόγος είναι ότι τα κύτταρα του δέρματος μπορούν μόνο να ερμηνεύσουν και να ανταποκριθούν στα σήματα που προέρχονται από τους παράγοντες επούλωσης. Η αναγέννηση απαιτεί μια ειδική σύνθεση παραγόντων που είναι μοναδική για κάθε άτομο. Η αγωγή με εξατομικευμένα δερμοκαλλυντκά myHYPPP ενδείκνυνται μετά από διάφορες θεραπείες προσώπου, όπως το υγρό λίφτινγκ HYPPP-LIFT (Χιπ-Λιφτ/Χιπ-Λίφτινγκ, το οποίο δουλεύει με τους ίδιους αναγεννητικούς παράγοντες σε ενέσιμη μορφή), λέιζερ, και χημικά peelings, για βαθιά ενίσχυση της επιδερμίδας και διατήρηση των αποτελεσμάτων των παραπάνω θεραπειών. Αντί λοιπόν για μια ενιαία προς όλους προσέγγιση, η ομάδα των επιστημόνων των προϊόντων myHYPPP πιστεύει ότι οι ασθενείς χαίρουν εξατομικευμένης και βιοενεργής φροντίδας. Τη φροντίδα που η φύση προορίζει για τον καθένα μας!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εξατομικευμένες λύσεις περιποίησης της δέρματος, μπείτε εδώ.

Δρ. ΕΚΤΟΡΑΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ
Δρ. ΕΚΤΟΡΑΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

Ο Δρ. Χατζηπαναγής Έκτορας, MD, PD, PhD είναι πιστοποιημένος Πλαστικός Χειρουργός Γερμανίας και Αναπληρωτής Καθηγητής Πλαστικής Χειρουργικής στο Πολυτεχνείο του Μονάχου

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.