Είναι η κρυολιπόλυση υποκατάστατο της λιπαναρρόφησης;  

Ο Δρ. Έκτορας Χατζηπαναγής έχει την απάντηση στο ερώτημα που μας έχει μπερδέψει

Η κρυολιπόλυση, μια διαδικασία που χρησιμοποιεί χαμηλή θερμοκρασία για να προκαλέσει μόνιμη καταστροφή και απομάκρυνση των λιποκυττάρων (χωρίς να επηρεάζει άλλους ιστούς) έχει αποκτήσει σημαντική δημοτικότητα τα τελευταία πέντε χρόνια. Το γεγονός ότι πρόκειται για μια μη επεμβατική διαδικασία, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί γρήγορα (τυπική διάρκεια θεραπείας 60 λεπτά) και εύκολα στο ιατρείο με σχετικά χαμηλό κόστος, την έχει καταστήσει ιδιαίτερα δημοφιλή σε όσους έχουν συνείδηση της υγείας τους, και τους προβληματίζει το τοπικό πάχος.

Πολλοί γιατροί προάγουν την κρυολιπόλυση ως μια ανεξάρτητη εναλλακτική θεραπεία στη λιποαναρρόφηση. Ενώ αυτό μπορεί να ισχύει για μικρές περιοχές λίπους, η κρυολιπόλυση δεν είναι στην πραγματικότητα υποκατάστατο της λιποαναρρόφησης. Η κρυολιπόλυση είναι πλέον κατάλληλη για την αντιμετώπιση μικρών και επίμονων περιοχών λίπους όπως στην κοιλιά και τους μηρούς, όπου η χειρουργική λιποαναρρόφηση μπορεί να είναι περιττή ή αντενδείκνυται λόγω των σχετικών κινδύνων και επιπλοκών. Για μεγαλύτερες περιοχές λίπους, ωστόσο, η λιποαναρρόφηση μπορεί να είναι πιο κατάλληλη, δεδομένου ότι η κρυολιπόλυση μπορεί να απομακρύνει μόνο το 25-30% της στιβάδας λίπους κάθε φορά. Αυτό θα καθιστούσε ανεπιθύμητο το οικονομικό κόστος και τη συνολική διάρκεια της θεραπείας για μεγαλύτερες περιοχές.

Η κρυολιπόλυση μπορεί, όμως, στην πραγματικότητα να είναι και συμπληρωματική θεραπεία στη λιποαναρρόφηση. για μεγαλύτερες περιοχές: Ο λόγος είναι ότι η συστολή της περίσσειας του δέρματος μετά τη λιποαναρρόφηση απαιτεί σημαντικό χρόνο, και όπου υπάρχει μεγάλη περίσσεια, το δέρμα μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να συρρικνωθεί τελείως. Με τη σταδιακή μείωση του όγκου λίπους σε πολλά μικρά βήματα μέσω κρυολιπόλυσης, πριν από την προγραμματισμένη λιποαναρρόφηση, μπορούμε να δώσουμε αρκετό χρόνο στο δέρμα να συστέλλεται, επιτυγχάνοντας έτσι το καλύτερο τελικό αισθητικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, η κρυολιπόλυση θα μπορούσε να είναι χρήσιμη μετεγχειρητικά, καθώς υπάρχουν ορισμένες περιοχές, π.χ. η γλουτιαία πτυχή, όπου δεν συνιστάται η εκτεταμένη λιποαναρρόφηση, λόγο του κίνδυνου καταστροφής του συνδετικού υποστηρικτικού ιστού. Εδώ, η κρυολιπόλυση θα μπορούσε να προσθέσει την «τελική πινελιά», βελτιώνοντας περαιτέρω το περίγραμμα και το τελικό αποτέλεσμα.

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε κλικ εδώ.

 

INFO

ΚΟΛΩΝΑΚΙ | ΒΟΥΛΑ
+302108958612
ΚΥΠΡΟΣ
+35796444870

Δρ. ΕΚΤΟΡΑΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ
Δρ. ΕΚΤΟΡΑΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

Ο Δρ. Χατζηπαναγής Έκτορας, MD, PD, PhD είναι πιστοποιημένος Πλαστικός Χειρουργός Γερμανίας και Αναπληρωτής Καθηγητής Πλαστικής Χειρουργικής στο Πολυτεχνείο του Μονάχου

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.