Byredo: Μια δεκαετία μετά την κυκλοφορία του, το Bal d’Afrique είναι και πάλι το σήμερα

Οι καταγεγραμμένες εικόνες μιας ζωής δέκα και περισσότερων χρόνων στην Αφρική, διεύρυναν και μεταμόρφωσαν τις αναμνήσεις και τη δημιουργικότητα του Ben, οδηγώντας στο Bal d’Afrique

Από το ξεκίνημά της, η Byredo έδωσε ζωή σε μια σειρά από αναμνήσεις μέσα από συλλογές niche αρωμάτων. Χτίζοντας πάνω σε αυτές τις αναμνήσεις, η Byredo παρουσιάζει μια ρετροσπεκτίβα των πιο αγαπημένων αρωμάτων της οσφρητικής συλλογής της. Κάθε χρόνο ο Ιδρυτής και Δημιουργικός Διευθυντής της Byredo, Ben Gorham, θα επιμελείται μια σπονδυλωτή σειρά που θα γιορτάζει ένα από τα αρώματα του brand. Μέσα από συνεργασίες με δημιουργούς διαφορετικών κατευθύνσεων, αυτή η σειρά θα ανοίγει έναν διάλογο, φέρνοντας νέες οπτικές στα iconic αρώματα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BYREDO (@officialbyredo)


Η σειρά θα απαρτίζεται από έναν γαλαξία δημιουργών, καλεσμένων να πουν τις δικές τους αναμνήσεις από το άρωμα, με το μέσο που προτιμούν. Μέσα από αυτές τις αναμνήσεις, η συναισθηματική ουσία των αρωμάτων θα επαναπροσδιοριστεί. Ερευνώντας το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Byredo και τελικά δίνοντας νέα ζωή και οπτικές στο οικείο. Κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς θα αποκαλύπτεται το Byredo Bal d’Afrique 2023, μια ongoing σειρά από καινοτόμες, cross-media καμπάνιες και projects που προσφέρουν φρέσκιες και υποκειμενικές ερμηνείες των πολυτελών αρωμάτων μας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BYREDO (@officialbyredo)

«Το Bal d’Afrique είναι ένα από τα πρώτα μου αρώματα. Κατά τη δημιουργία του, είχα εμμονή με τη μετάφραση των αναμνήσεων σε άρωμα. Την ίδια στιγμή, ένιωθα αρκετά σίγουρος ώστε να βάλω και ένα στοιχείο φαντασίας. Ο πατέρας μου ζούσε και ταξίδευε στην Αφρική για 15 χρόνια. Διάβαζα τα ημερολόγιά του, τον τρόπο που ταξίδευε, τους διαφορετικούς ανθρώπους που συναντούσε. Για μένα, αυτός ήταν ένας τρόπος να συνδεθώ μαζί του και τα ημερολόγιά του ζωντάνεψαν στη φαντασία μου τη ζωή στην Αφρική. Το Bal d’Afrique αντανακλά ακριβώς αυτό – είναι ένα φανταστικό ταξίδι και συνάμα μια ολοκληρωμένη εικόνα του πώς βλέπω την αφρικανική κουλούρα και την επιρροή της».

Μέσα από τα ημερολόγια του πατέρα του, ο Ben Gorham κατάφερε να δει όσα είχαν συμβεί το διάστημα που ήταν χωριστά ο ένας από τον άλλον. Οι καταγεγραμμένες εικόνες μιας ζωής δέκα και περισσότερων χρόνων στην Αφρική, διεύρυναν και μεταμόρφωσαν τις αναμνήσεις και τη δημιουργικότητα του Ben, οδηγώντας στο Bal d’Afrique. Το άρωμα είναι μια οσφρητική ωδή της Byredo σε μια ήπειρο με diversity, δημιουργικότητα, πολιτισμό, τέχνες και πρακτικές.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BYREDO (@officialbyredo)


Σήμερα, περισσότερο από μια δεκαετία μετά την κυκλοφορία του, η εξέλιξη του Bal d’Afrique ξεπερνάει φανερά τις εικόνες που ενέπνευσαν τη δημιουργία του αρώματος. Σπάζοντας τα όρια του μπουκαλιού του, η σύνδεση θα γίνει στον πυρήνα της έμπνευσης του Bal d’Afrique – τους ανθρώπους, την κουλτούρα, τη δημιουργικότητα και την τέχνη στην Αφρική. Ως το πρώτο άρωμα που θα αναδειχτεί από αυτή την ετήσια σειρά, το Bal d’Afrique 2023 θα κινηθεί πέρα από την οπτική του ενός, θα ζωντανέψει μέσα από τις οπτικές των πολλών. Απαθανατίζοντας οικείες και νέες οπτικές, τη συνάντηση των ατόμων και της δημιουργικής γλώσσας τους, δημιουργώντας ένα σύνολο αναμνήσεων του ίδιου του Bal d’Afrique.

Ο φωτογράφος και κινηματογραφιστής Gabriel Moses είναι αφοσιωμένος στο να αιχμαλωτίζει την ουσία των προηγουμένων από αυτόν γενεών μέσα από ένα σύγχρονο πρίσμα. Θαυμαστής της ήσυχης αυτοπεποίθησης της Νιγηριανής μητέρας του και της γενιάς των παππούδων του, ο Gabriel μεταφέρει αυτή την εκδοχή της ομορφιάς σε όλο το έργο του. Στο Bal d’Afrique, ο Gabriel διευρύνει την προσωπική του visual πρόσκληση στον κόσμο του. Φόρος τιμής στο τότε και το τώρα της αφρικανικής κουλτούρας – της μουσικής, του χορού, του κινηματογράφου και της ομορφιάς – και στο πώς αυτή υφαίνεται τέλεια με την καθημερινότητα. Περνώντας μέσα από τις καθημερινές συνήθειες, στις ξεχωριστές περιστάσεις. Η όμορφη απλότητα της καθημερινής ζωής και η ωδή σε αυτήν.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BYREDO (@officialbyredo)


Ανακάλυψε το Bal d’Afrique εδώ:

Διαθέσιμο στο atticadps.gr, 161,00€

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ
ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ

Beauty & Style Editor

Έχει συνεργαστεί με μεγάλα brands ομορφιάς ενώ έχει περάσει και από τον χώρο του PR/Branding & Εvents Management. Λατρεύει τις ωραίες εικόνες, ταξιδεύει πολύ συχνά για να εμπνέεται και είναι απόλυτα beauty junkie.

No Comments Yet

Comments are closed